Als Ster in bedrijf bieden wij oplossingen voor het bedrijfsleven

Lettergrootte:

15/11/22

Ondernemend Stark&FIt

Ondernemend Stark&Fit

Stark maakt werk van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid met het eigen ontwikkelde vitaliteitsprogramma Stark&Fit. Na twee jaren waarin we in de greep waren van een pandemie is dat belangrijker dan ooit. Want medewerkers die lekker in hun vel zitten zijn de motor van een gezonde organisatie. Het Stark&Fit traject biedt in vier thema’s workshops en instructielessen aan. De thema’s zijn gezonde voeding, sport en beweging, mindfulness en ontwikkeling. Daarnaast is er een basisprogramma: een diëtist en chiropractor houden spreekuur binnen het bedrijf en er is wekelijks de mogelijkheid deel te nemen aan een meditatiesessie.

Afbeelding met tekst, illustratie, visitekaartje

Automatisch gegenereerde beschrijvingMedewerkers kunnen vijf keer kosteloos deelnemen aan een workshop of (sportieve) activiteit onder werktijd. Natuurlijk nadat ze hebben overlegd met hun leidinggevende. Hiervoor gebruiken zij hun Stark&Fit-strippenkaart. In de Stark&Fit kalender, die gecommuniceerd wordt via de Stark-app staat vermeld welke activiteiten er op de planning staan.

Het project Stark&Fit biedt kansen voor vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en persoonlijke ontwikkeling binnen de organisatie De leuke en leerzame Stark&Fit-groepsactiviteiten zijn bedoeld als een cadeautje voor alle medewerkers. Je kunt laagdrempelig ervaren hoe het eraan toe gaat bij een boks- of yogales van de sportschool of een kookworkshop door een professionele kok.

Deelnemers zijn enthousiast!

Inmiddels hebben er al heel wat activiteiten plaatsgevonden. Zo was er de workshop springrolls maken in het bedrijfsrestaurant, renden we Rondje Stark op initiatief van een collega, deden we bladblazer-voetbal, yoga en bootcamp. Voor elk wat wils en voor iedereen toegankelijk, dat is Stark&Fit.

Stark&Fit is een succes!

Grote en kleine successen als gevolg van het Stark&Fit programma maken dat het steeds meer gaat leven in het bedrijf en ook medewerkers nieuwe ideeën aandragen.

Een medewerker die al jaren pijn voelde in het schoudergewricht en zijn arm niet omhoog kon krijgen, ging naar de chiropractor onder het motto ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ en het leverde nogal wat op! Na een aantal behandelingen kan hij zijn arm weer gebruiken zonder pijnklachten.

Tijdens de stappenchallenge, waarin we met elkaar fictief van Hoogeveen naar Honolulu liepen kwam de organisatie letterlijk in beweging: op afdelingen ontstonden spontane lunchwandelingen. Toen we ons doel bereikt hadden was er voor iedereen pokébowl, een gezonde versnapering uit Honolulu. Een medewerker tegen een coach tijdens een wandelrondje: “het praat veel gemakkelijker als we een eindje lopen”.

Het lunchzwemmen dat we aangeboden hebben in samenwerking met het plaatselijke zwembad leidde ertoe dat medewerkers die al jaren geen sport meer uitoefenden hebben ervaren hoe prettig dat is en één van hen zwemt inmiddels tweemaal per week.

Een leidinggevende merkt aan medewerkers op de afdeling dat zij veel rustiger en geconcentreerder werken sinds ze meedoen aan het meditatiemoment op dinsdagochtend.

Stark&Fit in jouw bedrijf? Stark kan het hele traject voor je regelen, contacten met lokale professionals en communicatie met medewerkers zijn daarbij inbegrepen. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.