Als Ster in bedrijf bieden wij oplossingen voor het bedrijfsleven

Lettergrootte:

22/01/20

Stark heeft een eigen escaperoom!

22/01/20

Stark heeft een eigen escaperoom!

 

Stark heeft haar eigen escaperoom! Een spel waarmee we verbinding en samenwerking stimuleren binnen de organisatie. 

 

Deze week werd, na diverse voorbereidende sessies met collega's uit de organisatie, het spel geintroduceerd door Pentascope. 

 

Stark is in ontwikkeling. We zijn in transitie van een sociale werkvoorziening naar een leerwerkbedrijf, waar (arbeids)ontwikkeling van mensen centraal staat. Als organisatie hebben we veel talent in huis. Onze medewerkers zijn vakmensen met elk hun eigen expertise. Samenwerken en verbinden zijn belangrijke speerpunten bij de uitvoering van ons werk. Om die samenwerking en het leren van elkaar op een positieve manier te bevorderen gaan we met elkaar aan de slag in spelvorm.

Het doel is de samenwerking te verbeteren om de kwaliteit van onze dienstverlening te optimaliseren èn om het ondersteunend personeel duurzaam inzetbaar te houden. We maken daarbij gebruik van elkaars kwaliteiten. 

Een escaperoom is een kamer waar je, door middel van puzzels of andere spelvormen, zo snel mogelijk probeert uit te komen. De Stark Escaperoom is eigenlijk een positieve vorm van een escaperoom: een kamer waar de collega's samen heel hard hun best doen de oplossing van het spel te vinden, maar vooral ook plezier beleven met elkaar. 

De eerste deelnemers waren heel enthousiast. In de evaluatie werd gesproken over de eigen rol in het spel en de overeenkomsten met de werksituatie en de zaken die spelen binnen de bedrijfsvoering van Stark. In spelvorm werken aan samenwerking en verbinding, leren van elkaar, daarvoor is het spel ontwikkeld en daarvoor zijn ook interne trainers opgeleid binnen Stark. 

In een volgende fase wordt het spel ook ingezet ter verbetering van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Als lerende organisatie vinden we het belangrijk dat leidinggevenden, coaches, stafmedewerkers en collega's van de afdelingen gezamenlijk deelnemen aan de escaperoom. Een spel spelen en er met elkaar Starker uit komen, dat is het doel.

We worden hierin begeleid door Pentascope, een deskundige partner met ervaring op het gebied van organisatie- en teamontwikkeling.

 

Het project Escape Room; Leren van elkaar wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees sociaal fonds