Als Ster in bedrijf bieden wij oplossingen voor het bedrijfsleven

Lettergrootte:

15/12/20

Sluiting binnenafdelingen Stark

15/12/20

Sluiting binnenafdelingen Stark

Het aantal coronabesmettingen blijft landelijk en regionaal oplopen. Zo ook bij Stark. Sinds afgelopen vrijdag zijn er diverse vastgestelde besmettingen en twee productiehallen werden de afgelopen dagen preventief gesloten.

Vanaf het begin van de coronacrisis heeft Stark de richtlijnen van het RIVM en de GGD gevolgd. Kantoorpersoneel werkt om die reden thuis. De diverse afdelingen en hallen van ons leerwerkbedrijf werken al geruime tijd afzonderlijk, er is éénrichtingsverkeer ingesteld in het bedrijf en het totaal aantal personen in één ruimte is geminimaliseerd om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen.

Frank Lunenborg is manager van de binnenafdelingen bij Stark en heeft nauw contact met de GGD Drenthe. “We willen geen enkel risico nemen voor de gezondheid van de, veelal kwetsbare, medewerkers. “Door nu alle binnenafdelingen te sluiten, nemen we het zekere voor het onzekere”.

Stark is sinds maart, het begin van de coronacrisis, opengebleven met een duidelijke visie. Voor veel medewerkers is Stark meer dan de organisatie waar zij werken. De sociale contacten en structuur die het werk biedt zijn heel waardevol gebleken voor velen in de onzekere coronatijd. Op een veilige manier openblijven is steeds de grootste prioriteit geweest. “Nu de besmettingen bij de binnenafdelingen oplopen terwijl kerstmis voor de deur staat, sluiten we alle binnen-afdelingen preventief zodat het voor de medewerkers geen eenzame kerst wordt” legt Frank Lunenborg uit. De praktijkbegeleiders krijgen er met dit besluit een belangrijke taak bij. Zij onderhouden, digitaal en telefonisch, contact met de medewerkers.

Stark vraagt haar medewerkers zich te blijven houden aan de maatregelen en richtlijnen van het RIVM en zoveel mogelijk thuis te blijven. Op 4 januari gaan de binnenafdelingen weer open.